Zarándoklat 2021

Dél-Olaszország kincsei

2021. július 26. - aug. 5.


júl. 26. Indulás Kolozsvárról 22.00 órakor.
júl. 27 Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Magyarországon és Szlovénián keresztül Olaszországba. Elfoglaljuk szállásunkat Verona térségében.
júl. 28 Verona, Észak-Olaszország egyik legvonzóbb városa, különleges légköre, egyénisége fogva tartja a látogatót. Középkori hangulatú óvárosát lőréses várfal veszi körül. Patinás házak, utcák, terek között sétálunk. Itt találjuk az Arénát, mely a legépebben maradt római amfiteátrum. A csodálatos, türkizkék Garda-tó déli partján fekszik Sirmione városka, melyet a tó gyöngyszemeként tartanak számon. Hajókiránduláson veszünk részt, majd sétálunk az óvárosban a Scaligeri vár érintésével.
Elfoglaljuk szállásunkat Riminiben. Az idő függvényében délutáni fürdőzés.
júl. 29 Olaszország leghíresebb Mária kegyhelyét, Lorettot keressük fel, ahol a Szűz Anya názáreti házát tisztelik a zarándokok, majd a gyönyörűséges Monte San Angelo hegyen található Szent Mihály szentélynél imádkozunk. A hegyről páratlan kilátás nyílik az olasz csizma sarkára. Elfoglaljuk szállásunkat San Giovanni Rotondoban.
júl. 30 Ismerkedés San Giovanni Rotondoval. A szentté avatott Pio atya sírjához milliók zarándokolnak. Megtekintjük a régi és az új templomot, meglátogatjuk a Pió atya életét bemutató múzeumot. Az egykori kapucinus rendházban megelevenedik Pietrelcinai Pio atya története, az életében és halála után bekövetkezett különleges események, láthatjuk személyes tárgyait, egykori céljait is, szentmisén veszünk részt. Délutáni szabadprogram Rotondóban. Visszatérés a szállásra.
júl. 31 Dél-itáliai utazásunk következő állomása Pompei, az ókori római birodalom mindennapjaiba pillanthatunk bele, a feltárt romváros falai között. A települést Kr.u. 79-ben a Vezúv lávája temette el. Itt található a Rózsafüzér királynője kegytemplom. Szállás a Nápolyi - öbölben.
aug. 1 Hajóval utazunk Capri szigetére, klasszikus szépségű sziget, a Monte Solaro tömbje hatalmas sziklafalak fésűs fogazatával magasodik a Tirrén – tenger fölé. Lehetőség lesz a sziget körbehajózására, ez idő alatt helyi idegenvezetőnktől sok érdekességet tudhatunk meg a sziget történetéről. A sziget egyik gyöngyszeme Anacapri. Itt a híres Saint Michele villát tekintjük meg. Meglátogatjuk a rafinált eleganciával rendelkező Capri városát. Séta a Piazza Umberto, várostorony, Karthauzi kolostor érintésével. Fő ékessége az Augustus park. Visszatérés a szállásra.
aug. 2 A térség legnagyobb nevezetessége a Vezúv, melyet a világ legveszélyesebb tűzhányójaként tartanak számon, környezetében több mint 1 millió ember él. Autóbusszal érkezünk a csúcs közelébe, ahonnan csodálatos panoráma tárul a Nápolyi-öbölre. Városnézés Nápolyban. Elfoglaljuk szállásunkat Róma térségében.
aug. 3 A csodás fekvésű, etruszk alapítású városba, Orvietoba utazunk. Magas vulkáni tufából álló hegyre épült. Ósdi hangulatú házainak tömegéből emelkedik ki a Dóm elefántcsontszínű homlokzata. A Dóm Olaszország egyik legszebb egyházi épülete, felfedezzük a belsejében rejtőző értékeket. A Corso Cavour-on sétálva jó néhány 1500-as években épült épületet csodálhatunk meg. Továbbutazás Jesoloba.
aug. 4 Egész nap fürdőzés Lido di Jesoloban.
aug. 5 Hazautazás rövid pihenőkkel.

Részvételi díj: 790 euró/fő


Az ár tartalmazza a kilenc éjszakai szállást félpanziós ellátással, szállítást, idegenvezetést, helyi idegenvezetést Pompeiben és Capri szigetén, Pompei belépőt, hajózást Capri szigetére, kisbuszt Capri szigetén, helyi autóbuszt a Vezúvhoz, valamint a belépőt.
Az ár nem tartalmazza az egészségügyi biztosítás árát, Capri szigetének a körbehajózását, a további belépők költségét (a be nem számolt belépők költsége kb. 50 euró).
Elszállásolás kétágyas szállodai szobákban.

Az utazási iroda fenntartja a programváltoztatás jogát a körülményektől függően.